Zapečene tikvice i makarone
Potrebni sastojci
(za četiri osobe)
- 400 gr makarona
- 700 gr tikvica
- 2 - 3 kašike italijanskog pesto sosa (u tegli)
- 150 gr krem sira
- 300 ml pavlake
- 200 ml mleka
- 400 gr makarona
- 700 gr tikvica
- 2 - 3 kašike italijanskog pesto sosa (u tegli)
- 150 gr krem sira
- 300 ml pavlake
- 200 ml mleka
- 4 jajeta
- so i biber
- 2 grane bosiljka
- 2 češnja belog luka
- so i biber
- 2 grane bosiljka
- 2 češnja belog luka
Kuvati makarone u slanoj vodi prema uputstvu na pakovanju. Oprati ih hladnom vodom i ocediti. Zagrejati rernu na 200 stepeni. Tikvice oprati, očistiti i iseći po dužini na kriške, zatim premazati pesto sosom.
Umutiti krem sir sa pavlakom, mlekom, jajima, solju i biberom. Očistiti beli luk, ispasirati ga i promešati sa prethodno pripremljenom smesom. Složiti makarone i tikvice u posudi za pečenje, koja je prethodno namazana uljem, preko toga ravnomerno rasporediti pavlaku i sve peći oko 45 minuta.
Dobro oprati bosiljak i izdvojiti listiće sa kojima ćete ukrasiti jelo.
Umutiti krem sir sa pavlakom, mlekom, jajima, solju i biberom. Očistiti beli luk, ispasirati ga i promešati sa prethodno pripremljenom smesom. Složiti makarone i tikvice u posudi za pečenje, koja je prethodno namazana uljem, preko toga ravnomerno rasporediti pavlaku i sve peći oko 45 minuta.
Dobro oprati bosiljak i izdvojiti listiće sa kojima ćete ukrasiti jelo.
Vrlo ukusno i ja ig tako spremam samo što volim dodati i plavi patlidžan...
ОдговориИзбришиDr...dobar ti je ovaj specijalitet
ОдговориИзбришиPozdrav ..
Tol
Da, Tol, stvarno je dobar!
ОдговориИзбришиHvala na komentaru!
Pozdrav!